Mit tud nyújtani a modern üvegajtó?

modern üvegajtóAz üveg lehet egyszerre mutatós és biztonságos is. A modern üvegajtók mindkét tulajdonsággal rendelkeznek, ezért bárhol helyet kaphatnak.

A modern építészetben az üveg egy kedvelt és gyakran használt építőanyag. Az ablakoknál azonban nem áll meg az üveg alkalmazása, hiszen készül belőle fal vagy nyílászáró, ajtó is. Az üvegajtók eleinte az irodaházakban bukkantak fel, de mára kitörtek onnan és a magánházakban is elfogadottá, sőt kedveltté vált a használatuk.

A modern üvegajtó különbözik az egyszerű üvegből álló felületektől. Korábban joggal mellőzték az üveg elemeket, hiszen nem a biztonságos alkalmazhatóságukról voltak híresek. Mára ez megváltozott, mert a sima üveget edzett üveg váltotta fel. Különböző kivitelben készülhetnek, stabilan rögzíthetőek és egyedi változatban is rendelhetőek.

Az üvegajtó mellett több érv is szól. A legelső érv a sorban nem más, mint a fény. Abban a térben, ahol a tömör ajtólap helyett átlátszó üveg van, világosabbá, fényesebbé válik a szoba. A világos terekben egészen más hangulat uralkodik, nem beszélve arról, hogy kedvelik a szobanövények és a világítással is lehet takarékoskodni.

Az üvegajtó különleges stílust képvisel. A légies, átlátszó, szinte észrevehetetlen üvegből álló nyílászárók hamisítatlanul elegáns és modern stílust tudnak csempészni a térbe. Ezért érdemes olyan helyre választani a modern üvegajtót, ahol hasonló stílusú lakberendezés uralkodik.

Az üvegajtó amellett, hogy fényt enged be, esztétikus és különleges lakberendezési elem, képes arra is, hogy elszeparálja a tereket egymástól és szigetelést is végezzen. A dizájn egyáltalán nem megy a funkció rovására. Könnyen tisztítható, a vizes helyiségekbe kifejezetten ajánlott, mert az anyagának nem árt a nedvesség, a pára. Kerettel vagy keret nélkül is kérhető, az ajtó több milliméter vastag edzett üveglapja biztonságot jelent ott is, ahol háziállat vagy kisgyerek is van.

Ha megtetszett Önnek ez a rendkívül mutatós nyílászáró, kérjen tőlünk tájékoztatást az egyedi üvegmegoldásokról!

2023.01.10.

Vissza