A helyiséget betöltő fényáradat, a letisztult, modern formák és tágas, levegős térérzet lenyűgözően pozitív hatást keltenek mindenkiben. Ezt az atmoszférát tudják könnyen megteremteni a különböző üveg megoldások, akár otthonokban, akár irodákban vagy más épületekben is.

Hogyan tudjuk ezt a hatást elérni?


A megoldás, az edzett üveg. Az edzett üveg a biztonsági üvegek egyik fajtája, mely 8-10-szer ellenállóbb és terhelhetőbb, mint a hagyományos üvegek. Biztonságosságát ellenálló képességén kívül, az a speciális tulajdonsága is garantálja, hogy törés esetén az üveg rengeteg, nagyon apró, életlen darabra hullik szét, így minimális a sérülés veszélye.

Tehát az edzett üveg segítségével egyszerűen meg lehet teremteni egy különleges, légies vagy akár természet közeli hangulatot bármely épületben.

 

Mire használható az edzett üveg?


Az edzett üvegből szinte bármilyen belső építészeti megoldás megvalósítható, hiszen biztonságosságának köszönhetően a lakás bármely helyiségében nyugodtan alkalmazható. Úgy is mondhatjuk, hogy az üveg felhasználásának csak a fantázia szabhat határt.

 

A modern belsőépítészetben és lakberendezésben egyre nagyobb teret nyernek az üvegmegoldások. Szakértő csapatunk igazodik a megrendelő igényeihez és igyekszik megvalósítani minden egyedi üveg elképzelést. Kedvelt edzett üveg megoldások:

 

Az üvegfal remek alternatíva a térelválasztásra. Egy üvegfal segítségével úgy tudunk elszeparálni a helyiségen belül néhány négyzetmétert, hogy azzal nem szűkítjük le a teret és nem veszítünk a szobába beáramló természetes fényből sem. Emellett az üvegfalak kiválóan szigetelnek, mind a zaj, a szagok, mind pedig a hőmérséklet szempontjából, így akár energiatakarékossági megfontolásból is célszerű lehet egy üvegfal beépítése.

 

Az üvegajtók természetesen remekül passzolnak az üvegfalakhoz, de bárhol nagyszerűen mutatnak. Azon kívül, hogy az edzett üvegből készült ajtók divatosak és modern hatást kölcsönöznek az adott helyiségnek, nagyon praktikus megoldást is jelentenek a lakberendezésben. Választhatunk keret nélküli üvegajtót, tokra szerelt üvegajtót vagy akár toló üvegajtót is, mindenben közös, hogy növelik és átláthatóbbá teszik a teret, sok természeteset fényt engednek be, könnyű őket tisztán tartani, strapabíróbbak, mint a fa ajtók.

 

Az üvegből készült korlátoknak számos előnye van, így például extravagáns megjelenést kölcsönöznek a tereknek. Ha épp úgy akarjuk, szinte láthatatlan korlátot építhetünk a lépcső mentén, a galériára vagy akár az erkélyre. Ezzel együtt az üvegkorlátok nagyon biztonságosak is, mivel nincsen rajtuk rács vagy lyuk, amin esetleg kieshetne egy kisgyermek, házi kedvenc vagy egy tárgy. Természetesen, ahogy minden üvegmegoldás, úgy az üvegkorlátok is tágítják a teret és engedik a fényt szétterjedni a lakásban.

 

Számos lakásban és épületben problémát okoz egy előre legyártott zuhanykabin beillesztése az egyedi méretek és elképzelések miatt. Erre nyújtanak tökéletes megoldást az egyedi zuhanykabinok, zuhanyfalak. Hatalmas előnye, hogy milliméterre pontosan akkora és olyan alakú zuhanykabint tudunk készíteni, amilyen a megrendelő igényeinek és a fürdőszoba paramétereinek megfelel. Az egyedi zuhanyfalak nem csak a sok zuhanyzós épületekben, intézményekben, de a modern otthonokban is praktikusak és dizájnosak.

 

Mint láthattuk, az üvegnek számtalan felhasználási módja van. A fentieken túl, közkedveltek a konyhákban a csempe helyett használt színes üveghátterek, az üveglépcsők vagy például az üveg padlók is.

 

Milyen mintákkal díszíthetőek az egyedi üvegek?


Vállalkozásunk célja, hogy minden egyedi igényt rugalmasan kielégítsünk, így szinte bármilyen mintával fel tudjuk díszíteni az üvegfalakat, üvegajtókat, üvegkorlátokat, zuhanykabinokat és minden más üvegmegoldást is. Az homokszórásos technikával gyönyörű ábrák jeleníthetők meg az üvegfelületeken, de minden esetben a legmegfelelőbb üvegdíszítési módot ajánljuk ügyfeleinknek.

 

Alapvetően már az üveg fajtájának kiválasztásával is elérhető lehet a kívánt cél. Így például ha a teljes átláthatóság helyett szeretnénk egy kis magánszférát teremteni az üvegfalak, üvegajtók mögött, kiváló megoldást jelent egy savmart üveg a víztiszta helyett. Természetesen ezek is díszíthetőek.

 

Az irodák, üzlethelyiségek üvegfelületit dekorálhatjuk például a cég, márka logójával, mottójával, motiváló mondatokkal. Otthonunkban kellemes hangulatot teremthetnek az üvegeken a lágy motívumok.

 

Mindent egybevetve, bármilyen üvegmegoldást is képzelsz el, bármilyen dekorációval, és a helyiségen belül bárhova is, cégünk pontosan olyan és pontosan akkora egyedi üvegfelületet készít számodra, amilyet Te megálmodtál.

 

Engedjen be több fényt edzett üvegen át!


Szeretne több természetes fényt engedni a terekbe, optikailag növelni a helyiségek méretét? Az üvegfalak, üvegajtók és üvegkorlátok alkalmazása erre a célra tökéletes. Természetesen jól meg kell választani azt is, hogy milyen alapanyagból készüljenek ezek az elemek. Az edzett üveg erre a legkiválóbb megoldás!

Ez a fajta üveg erősebb, ellenállóbb, mint a hagyományos ablaküveg, de még megjelenésében is díszíthető, alakítható a megrendelő igényeinek alapján. Az edzett üveget különleges hőkezelési eljárással edzik ellenállóra. Ez azt jelenti, hogy 700 ℃-on hevítik, majd lehűtik az üvegeket, amik a hőingadozás hatására edzetté válnak. Ez az edzettség abban nyilvánul meg, hogy az ilyen üveglapok a mechanikus erőhatásokkal szemben strapabíróbbak lesznek, nehezebben törnek, hajolnak meg. További előnyük még az edzett üvegeknek, hogy ha el is törnek, nem úgy törnek, mint a hagyományos üveg, hanem apró, életlen üvegmorzsákra, hogy ne okozzanak vágásokat.

Homokfúvással tetszőleges mintát kaphat az edzett üveg felülete, így egyedivé alakítható, annak alapján, hogy hová szánják azt. Biztonságos és egyedi üvegfelületeket szeretne beépíttetni az életterébe? Forduljon hozzánk bizalommal, és válassza az edzett üveget!

 

További ötletekért, tekintsd meg referencia munkáinkat!

 

Kérdéseddel, kéréseddel pedig fordulj hozzánk bizalommal elérhetőségeink egyikén!