Az üvegfelületek díszítésének sok féle módja van, de a legpreferáltabb üvegdekorálási technikák a homokfúvás és a tiffany technika. Mindkét módszerrel gyönyörű mintákat, ábrákat, képeket varázsolhatunk például egy ajtóüvegre vagy épp egy bútor ajtajába.

Homokfújt üvegek


Ahogy a módszer nevében is benne van, ennél az üvegdíszítési technikánál konkrétan homokszemcsék segítségével rajzolják ki a kívánt mintát a szakma mesterei az üvegfelületre. A homokfújás eredményeként matt felület keletkezik az üvegen, mely végül az ábrát fogja kiadni. A homokfúvással tehát nem színezzük az üveget, hanem mattítjuk.

 

Ezzel az eljárással a dekorációtól függően sokféle hatást tudunk elérni. Így például a mókás formák vidám hangulatot kölcsönöznek a helyiségnek, míg a lágy, ívelt minták kellemes, nyugodt atmoszférát teremtenek. A homokfújt üvegek akár az üvegajtók, üvegfalak mögötti magánszféra megteremtésére is alkalmasak, hiszen nem csak dekorálnak, de a matt felülettel kissé takarnak is, anélkül, hogy egyébként a fény áramlását megakadályoznák.

 

A homokfúvásos eljárással szinte bármilyen üvegfelületet díszíthetünk. A homokfújt alakzatok remekül mutatnak az üvegfalakon, üvegből készült térelválasztókon, az üvegkorlátokon, a zuhanykabinok üvegfalain és az üvegajtókon is.

 

Kattints ide és nézd meg referenciáink között a homokfúvott üvegfelületeket!

 

 

Tiffany üveg


Ez az üvegdíszítési módszer Louis Comfort Tiffany nevéhez fűződik, aki az 1800-as évek végén fejlesztette ki ezt a technikát. Lényege, hogy a színes üvegdarabokat ólom segítségével ragasztják össze a szakemberek, akik egyben művészek is, hiszen egy-egy ilyen tiffany üveg több száz darabból áll össze egy szép színes képet ábrázoló műalkotássá.

 

A tiffany üvegeket leginkább bútorok, konyhaszekrények, vitrines szekrények ajtajába szokás betenni, de briliánsan mutatnak egy ajtó keretében is. Egy ilyen gyönyörű üvegkreáció elegáns képként is funkcionálhat a falon, de az egyediséget igazán kedvelők ablaküvegként is használják otthonaikban.

 

Ezeknek az üvegből készült alkotásoknak hatalmas előnye, hogy mi magunk tervezhetjük meg a kívánt képet, így tökéletesen fog illeszkedni a helyiség hangulatához. Csapatunk természetesen segít a tervezésben is, hogy a végeredmény a lehető legszebb legyen.

 

Nézz meg néhányat eddigi alkotásainkból és meríts ihletet belőle!

 

Kérdéseiddel, illetve árajánlatkéréssel, fordulj bizalommal szakértő csapatunkhoz, segítünk!