Miért jár jól, aki üvegkorlátot választ?

A modern építészetben fontos szerepet játszanak a nagy, nyitott, világos terek, amelyek teljesen átláthatóak. Fontos a természetes fény, a minimál dizájn, az egyszerűség és az elegancia. Elég, ha csak ránézünk egy modern irodaépületre: a nagy része biztosan üveg, az ablakok óriásiak, bent pedig a fény az úr. Ebben kiemelt fontossága van az üvegnek, mint alapanyagnak. Ebből készülnek a térelválasztó falak és nem szabad megfeledkezni az üvegkorlátokról sem. Nézzük, milyen előnyökre tesz szert az, aki az üvegkorlátot választja!

A hagyományos fémkorlátokkal szemben az üvegkorlát egy sokkal elegánsabb, letisztultabb megoldás. Átengedi a természetes fényt, nem akadályozza a kilátást és könnyű tisztán tartani. Népszerű nem csak irodaházakban, hanem családi házakban, nyaralókban, hotelekben, sportkomplexumokban és közintézményekben is.

Az üvegkorlátnak nagyon nagy előnye, hogy nem mászható. Sajnos elég egy pillanatra nem figyelni és máris könnyen történhet baleset abból adódóan, hogy a gyerekek előszeretettel használják mászókának a fémkorlátokat. Ezekbe könnyen bele tudnak kapaszkodni, fellépni rájuk, ugyanakkor csúszósak, a magasság miatti veszélyről nem is beszélve. Az üvegkorlát egyáltalán nem emlékezteti őket a játszótéri mászókára: nincs hova fellépni, és nem olyan könnyű kapaszkodni sem. Nem szabad elfelejteni azt sem, hogy a fejüket sem tudják rajta kidugni, így beszorulni vagy kiesni sem lehetséges.

Az üvegkorlát ugyanakkor könnyen tisztítható. Elég egy puha ronggyal áttörölgetni, esetleg ablaktisztítót érdemes hozzá használni. Fontos, hogy edzett üvegből készül, vagyis nehezen törik, viszont, ha mégis, akkor sem szilánkosra, így nem okoz balesetet. Ez biztonságtechnikai szempontból elengedhetetlen egy épület esetében.

Szeretne többet tudni az üvegkorlátról? Árajánlatot kérne? Keressen fel minket bizalommal megadott elérhetőségeinken, kollégáink szívesen tájékoztatják a részletekről! Válasszon Ön is modern megoldást, válassza az üvegkorlátot!

2019.01.23.

Vissza