Egyedi zuhanykabin pici terekbe

egyedi zuhanykabinAz egyedi zuhanykabin a kis fürdőszobák nagy megmentője. Nem kell feladni a komfortot, csak azért, mert pici helyen kell berendezkedni.

A fürdőszoba minden otthonban megtalálható, mert nélkülözhetetlen helyiségről és fontos funkciókról van szó. Még ha sok helyen spóroltak is az alapterülettel, fontos kihozni belőle a legtöbbet. Nem szabad úgy tekinteni egy kis fürdőre sem, mint egy kényszer megoldásra. Amellett, hogy a napi rutin elvégzésének egyik helyszíne a fürdő, egy olyan hely is, ahová jó visszavonulni.

 

A pici terület nagy lehetőségeket rejt magában

A talpalatnyi helyek kihívást jelentenek a berendezésben, de éppen emiatt lesz annyira izgalma is a feladat. Itt végre teret nyernek a kreatív megoldások és az ötletes megvalósítás. Azok az innovatív részletek, amik egy tágas fürdőben nem kaphatnának helyet, itt végre reflektorfénybe kerülhetnek.

A fürdőszoba fő berendezései a szaniterek, ezeket nem lehet megspórolni, mert alapvető szükségletet jelentenek. Toilett, mosdó és kád vagy zuhany minden fürdőszobában helyet kap. A helykihasználás és a berendezés nem ugyanazt jelenti. 

A jobb helykihasználás vonatkozhat az optikai trükkökre és a praktikus elrendezésre is. Egy kis hozzáértéssel, kreativitással, munkával bármelyik fürdő lehet otthonos, jól felszerelt egyszerre.

Alapvető támpontok a berendezéshez

egyedi zuhanykabinA világos színekkel tágasabbnak mutathatja a teret, de a meleg árnyalatokkal sem foghat mellé, ha kicsi fürdőről van szó. Jól bevált elem a nagy méretű tükör, a beépített és a több szinten kihasznált tárolók is. A fal teljes magasságát érdemes kihasználni, szekrényekkel, polcokkal, akasztókkal ízlésesen telerakni.

Talán furának hangozhat, de még a burkolat lerakásának az iránya is képes befolyásolni azt, hogy egy fürdőbe lépve mennyire érezzük szűkösnek a helyet.

A szaniterekből a zuhanykabin élvez elsőbbséget

 Ne mondjon le a kellemes időtöltésről a fürdőben, de vegyen búcsút a kádtól! A zuhanykabinok nemcsak kevesebb, szó szerint talpalatnyi helyet igényelnek, de még a kialakításuk is izgalmasabb lehetőségeket kínál.

Az egyedi zuhanykabinok a megrendelő fürdőjéhez tervezett szaniterek. Ilyen szaniter nincs a boltokban és már fürdőhöz sem készül. Teljesen a tulajdonos számára készül és a fürdő adottságaihoz igazodik.

Az egyedi szaniternek lehet olyan ajtaja is, ami kifelé és befelé is nyílhat. Ez rendkívül helytakarékos tulajdonság, mert sehol nincsen útban az üvegajtó.

Érdemes a formáknak is figyelmet szentelni. A lekerekített, méretezett, egymáshoz tervezett szaniterek még több helyet tudnak spórolni, miközben harmonizálnak egymással. 

Csak sétáljon be

egyedi zuhanykabinIgazi favoritnak számít a walk in zuhanykabin, ami a minimalizmus csodás példája. A legkevesebb elemet tartalmazó szaniterről van szó, mert elegendő hozzá egy üvegfal is. Ez a típusú szaniter a sarokba illesztve találja meg a helyét, ahol kettő fallal már meg is van a zuhany két oldala.

Az üvegfalat egy fém elem rögzíti az egyik falhoz, ami egyúttal a zuhany szélességét is meghatározza. Nem feltétlenül kell zuhanytálcát is hozzátenni a szaniterhez, mert a szakszerűen kiépített padlón el tud folyni a víz oda, ahová el kell folynia.

A walk in zuhany elegáns, nincs ajtaja, ami zavaró lehetne, a zuhanytálca sem akad bele a lábakba fürdéskor. Megmarad a szellős tér érzete, mert ott is van, meg nincs is.

Ha azt szeretné, hogy a fürdője ne csak egy pici hely legyen, ahol semmi nem fér el, fektessen be az átalakításába! A szaniterek okos összeválogatása és méretre szabása mérföldkövet jelent a fürdőszoba komfort szintjének kialakításában.

2024.01.30.

Vissza